Heb jij al een bod uitgebracht op "hyves"?

Ik heb het ook gelezen, netwerk site "hyves" gaat mogelijk verkocht worden. Nou wat zou het opleveren? Even kijken, een paar servers, wat software, diverse personeelsleden waarin investeringen gedaan zijn, mogelijk een pand... Zo gaan we er niet komen! Volgens bronnen heeft de site een jaar omzet van 20 miljoen euro. Bijeengebracht door (betalende) leden en adverteerders.
Wat is "Hyves"? een website waarvan de leden een netwerk vormen dat ze zelf opzetten. In dit persoonlijke netwerk worden korte berichtjes uitgewisseld om met elkaar in contact te komen en te blijven. Het aantal leden is meer dan 10 miljoen in Nederland. Dat betekend dus dat bijna iedereen met internet toegang een Hyves pagina heeft.
Ik zou zeggen "een leuk netwerkje" waar je een meer dan behoorlijke boterham mee kan verdienen. Ik had Tom Lassing dan ook voorgesteld om "Hyves" te kopen! Als uitbreiding op de bestaande activiteiten. Dit zou toch de kip met de gouden eieren moeten zijn.
Ik ben even gaan rekenen:
De leden kopen privileges en de adverteerders gokken op een stukje omzet uit de 10 miljoen leden met 7,8 miljoen unieke bezoekers per maand.
Eerlijk gezegd..ik heb ook een "Hyves" pagina en ik ben even gaan kijken of er inderdaad ook reclame op gemaakt wordt. Ja hoor..er staan een paar kleine advertenties. Dan maar even rekenen..20 delen door 10 miljoen leden is 2 euro omzet per lid per jaar.....
Effe wachten...2 euro per persoon per jaar omzet???? He Tom..wat is jouw gemiddelde omzet per persoon uit je netwerk? Ik kom namelijk veel hoger uit in mijn eigen netwerk! Dat is wel niet zo groot, maar blijkbaar functioneert het wel veel beter..!
Dat zal ome Joop (Joop van den Ende), een van de eigenaars van het bedrijf, nu ook in zien en vandaar waarschijnlijk de verkoop plannen.
Ik denk dat als Hyves verkocht gaat worden dit voor heel veel geld gaat gebeuren. Er gaan gesprekken met diverse uitgevers, investeerders en andere grote spelers. Ik vraag me echter af of het Hyves netwerk wel zo'n grote waarde heeft. Het is en blijft een sociaal netwerk en de deelnemers bepalen in feite wat er mee gebeurt. Recent zagen we dat nog gebeuren bij Facebook die hun functionaliteit aanpaste na klachten vanuit het netwerk. Gaat men bijvoorbeeld veel advertenties plaatsen dan kan het zijn dat de leden afhaken. De meerwaarde kan mogelijk komen uit de activiteiten met Hyves. Enerzijds de betaalde gadgets en spelletjes en anderzijds het leden voordeel waarbij iemand korting krijgt op een bepaald product of dienst als lid van Hyves. Het netwerk bereikt wel 10 miljoen consumenten.
Nu is het Hyves netwerk heel erg groot en waarschijnlijk heeft uzelf ook een pagina . Mogelijk heeft u ook "vrienden" op Hyves. Kortom U hebt ook een geregistreerd netwerk. Wat zou uw netwerk waard zijn? Financieel niet zo veel, maar sociaal mogelijk des te meer. Dat is dan ook volgens mij de kracht van een sociaal netwerk.

UIT: www.onderneemhetonline.nl