Video en interactieve content 2023

Video en interactieve content 2023

Video is een blijvertje! TikTok is sinds 2020 dominant in de markt, waarbij algoritmes het succes bepalen (en een paar leuke danspasjes en muziekjes als bijvangst). Instagram geeft bonussen als video’s in plaats van foto’s geplaatst worden. Dit heeft het gedrag van consumenten veranderd. De verwachting is een video of bewegend beeld in plaats van een vaste afbeelding. Het moet verrassen en dat zie je terug bij vele bekende merken. Het creëren van video’s is gemeengoed geworden.

Interactieve content wordt meer en meer de standaard in marketing strategieën. Betrekken van consumenten, inkopers en beïnvloeders is noodzakelijk om aandacht vast te houden en tot actie over te gaan. De betrokkenheid blijkt nog altijd te komen van e-mail marketing met als ingangsbasis de sociale media kanalen. 
De statische elementen zoals tekst en afbeeldingen zullen meer en meer vergezeld gaan met bewegende en interactieve elementen.

Video integratie waarbij een kanaalonafhankelijkheid gewaarborgd is, zal meer en meer op de voorgrond komen. Niemand zit meer te wachten op ongewenste en onbeheersbare reclame van een video of sociaal media kanaal.

De Call to action moet duidelijk en op het juiste moment zijn.

Voor videotoepassingen zijn diverse oplossingen. Bedenk wel dat het gebruikte kanaal, de eigenaar wordt van je content en vaak bepaald welke reclame eromheen weergegeven wordt.
Een praktische oplossing hiervoor is video's onderbrengen in eigen systemen zoals een website of online bladerboek.

Authors

Jos van Spelde