RSjoomla RSmembership

RSjoomla RSmembership

Het beste programma binnen Joomla! om alle vormen van lidmaatschappen te beheren is RSmembership. Het is een component dat je binnen Joomla! installeert. Hiermee krijg je toegang tot een zeer krachtig systeem.

Werken met lidmaatschappen levert je een krachtig middel op om leden van niet-leden te kunnen onderscheiden. Denk aan toegang tot bepaalde gedeeltes van je website, betaalde lidmaatschappen, beheer van groepen binnen een vereniging etc.

Ik zelf gebruik deze software component voor de website bladerboeken.nl. Deze kent een aantal abonnementsvormen en met RSmembership worden deze automatisch beheert. Een van de lidmaatschappen is gratis en twee anderen zijn betaalde lidmaatschappen.

Wanneer je het beheer hebt over lidmaatschappen, dan kan dit administratief veel werk opleveren. Bedenk aan het (avg) administreren, het innen van het lidmaatschapsgeld, het versturen van herinneringen bij verlenging etc. Door dit volledig te automatiseren heb je hier geen omkijken meer naar. Je online ledenbeheer werkt 24x7 voor je.

Betaalde lidmaatschappen binnen RSmembership regel je via een van de vele betaalmodules. Deze zijn overigens niet gratis meegeleverd. In mijn eigen websites gebruik ik de betaalprovider Mollie en RSmembership heeft hier een Ideal betaalmodule voor.

Het component RSmembership is beschikbaar in diverse talen, waaronder Nederlands. Let wel op dat de documentatie over de installatie en werking in het Engels is.

Het is een uitgebreid programma met vele mogelijkheden.  De eerste opzet zal dus behoorlijk wat werk zijn. Werkt het eenmaal, dan neemt het je veel werk uit handen. Een van de zaken is de automatische ledenbeheer. Het systeem verstuurt e-mails als herinnering van verlenging en blokkeert ook automatisch de lidmaatschap voordelen als het lidmaatschap niet verlengt wordt.

Neem voor meer informatie een kijkje op de produktpagina van RSmembership