Waar ben je naar op zoek? Waar heb je hulp bij nodig?

Het netwerk is je bron van inkomen.
Wat je ook gaat doen  en ondernemen, je verdiensten komen altijd uit een netwerk van mensen. Of je nu in een bedrijf werkt, zelfstandig of rentenier bent, je hebt altijd een aaneenschakeling van mensen nodig om geld te kunnen verdienen. Hoe je dit netwerk vorm geeft, is helemaal aan je zelf. Je bepaald ook zelf of je een actieve of een passieve netwerker bent. Bij de passieve variant maak je wel onderdeel uit van een netwerk, maar laat je de inkomsten afhangen van de activiteiten van anderen. Een actief netwerker zoekt naar mogelijkheden in netwerken om geld te verdienen. Meestal zul je echter deelnemen in meerdere netwerken en de ene keer actief en de andere keer de passieve rol aannemen.

Waar verdien jij je geld mee? Is een vraag die veel aan me gesteld wordt. Uiteindelijk komt het allemaal voort uit mijn contactnetwerk. Ooit ben ik begonnen met het opbouwen van een verkoopnetwerk. Dit groeide wereldwijd uit tot een giga-netwerk van wederverkopers. Ik had geen van hen in dienst, en toch verdiende ik er een behoorlijke boterham mee. De opzet was zo dat ik een bepaalde vergoeding van de leverancier van de producten kreeg voor iedere verkoop die gerealiseerd werd. Omdat ik geen dwang kon uitoefenen kon ik alleen maar helpen om anderen geld te laten verdienen. Ik werd er zelf ook niet slechter van. Zo ontdekte ik de kracht van netwerken.

Opbouw contact netwerk centraal.
Tijdens dit helpen ontmoette ik allerlei mensen, ieder met hun eigen verhaal. Je doet zo heel veel mensenkennis op en kon anderen daar weer mee helpen. Een logische stap was dan ook dat ik me meer toelegde op persoonlijke ontwikkeling van anderen. Individueel en in groepen. Het is machtig mooi om te zien hoe mensen vaak veel meer kunnen dan dat ze zelf denken. Ikzelf heb ook een enorme groei doorgemaakt op dit vlak. Door het ondernemen ga je mogelijkheden zien. Buiten je eigen wereld om vaak. Zo raakte ik verzeild in allerlei projecten en initiatieven. Het delen van informatie en kennis was het uitgangspunt. Open communiceren en proberen te luisteren wat de ander te vertellen had. Hierdoor mocht ik nog meer leren. Steeds meer mogelijkheden kwamen op mijn weg. Van het maken van websites tot het beheren van complexe servers, van het delen van gedachten tijdens een kop koffie tot het meebeslissen in de ontwikkeling van internationale markten.
Het resultaat is dat ik een meervoudige stroom aan inkomsten gekregen heb. Het mooie is dat die voortkomen uit de dingen die ik ontzettend leuk vind om te doen. Door mijn eigen actieve rol in diverse netwerken ben ik flexibel. Hierdoor geniet ik van een enorme vrijheid. Juist die vrijheid maakt het leven zo mooi. Hoe je dit kunt bereiken, wil ik je graag laten zien. Er is veel meer mogelijk dan dat je in eerste instantie zou denken.

Dus op de vraag waar ik mijn geld mee verdien, kan ik het volgende rijtje opnoemen

  • - coaching van ondernemende mensen
  • - presentaties en advisering over diverse onderwerpen
  • - coaching en training netwerkmarketing deelnemers
  • - verkoop van wellness producten
  • - cursussen op het gebied van marketing, persoonlijke ontwikkeling en internetvaardigheden
  • - website ontwikkeling
  • - uitbrengen online "flipboek" brochures, magazines etc
  • - publiceren van artikelen
  • - verkoop e-boeken
  • en nog veel meer

Dus laat maar weten wat je probleem, uitdaging of vraag is en waarschijnlijk is de oplossing dichter bij dan je denkt. Soms is het goed om eens van gedachten te wisselen over bepaalde ideeën, plannen of beslissingen. Een iets andere kijk een voorbeeld uit een andere situatie of een motiverend gesprek doet wonderen.

Door de jaren heen is door de diverse samenwerkingen een groot netwerk van contacten ontstaan. Veel mensen denken dat netwerken alleen bestaat uit het elkaar helpen. Veel belangrijker is het echter om te helpen bij het leggen van de juiste contacten. Mensen bij elkaar brengen zodat ze er beide beter van worden.

Jos van Spelde
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon mobiel: +31(0)610020663