MLM waarschuwing

MLM waarschuwing

Ik heb er al zo vaak voor gewaarschuwd en toch zijn er nog steeds mensen die hardleers zijn.

Het is nog niet officieel, maar waarschijnlijk is het gedaan met het marketing concept van Bonofa.

Vorig jaar was ik aanwezig bij een van de eerste officiële presentaties van dit bedrijf. Het zag er zo mooi uit…het zou nog een kwestie van weken zijn vooraleer alles de Nederlandse markt zou overspoelen. Als een vloedgolf zou dit concept alles omver gooien wat tot nu toe in marketingland had afgespeeld. Het totaal omvattende concept zat zo goed in elkaar, dat het niet anders kon dan dat je er rijk mee werd..”loaded”.
Nu anderhalf jaar later zijn velen deze illusie een waarschijnlijk ook honderden tot duizenden euro’s armer.

Mijn geluk is mijn ervaring geweest.
1) als het concept zo goed is, dan stap ik wel in als er echt euro’s uitbetaald worden

2) even op Google kijken wie er bij betrokken zijn en wat die in het verleden gedaan hebben.

Punt 1 leer je alleen uit ervaring. Het blijft een marketing concept en er lopen in de wereld honderdduizenden mensen rond met goede ideeën. Als ze maar eens uitgevoerd werden. Vaak blijft het bij enorm enthousiasme. Als je dit voor jezelf houd, is er niet zo veel aan de hand. Probeer je echter daarmee anderen geld te ontfutselen, zorg dan dat je met iets goed komt wat zich al bewezen heeft in de praktijk.
Bij het tweede punt ging bij mij de handrem er definitief op. Google reageerde met de woorden piramide en gevangenis toen ik enkele namen intikte. Ik wist genoeg.

Het product leek me prima, maar dat was nog niet verkrijgbaar. Dit zou snel volgen. Ik wilde daarop dus wachten. Nooit meer iets van gehoord en nu blijkt ook waarom. Er was helemaal niets. Slechts op papier bestond het hele plan.

VOOR: www.mlmstart.nl

Authors

Jos van Spelde